FAQ
Veelgestelde vragen over de Birdy Golf App.

Birdy Golf App - FAQ
Wat is het verschil tussen de groene en blauwe pinnen op de landkaart-view in de app.

Alle golfbanen die worden gemarkeerd door een groene pin zijn helemaal aangesloten bij Birdy. Dit betekent dat wij 100% gekoppeld zijn met de agenda van de golfbaan en je dus live een starttijd of golfarrangement kunt reserveren. Je ontvangt dan direct een bevestiging in je mail. Op de golfbanen met blauwe pinnen kun je een starttijd aanvragen. Wij gaan meteen voor je aan de slag en binnen 24 uur hoor je van ons of de reservering is gelukt. Mocht het niet lukken, dan proberen we een passend alternatief voor je te zoeken.

Kijk voor meer informatie over de groene en blauwe pinnen, over starttijden reserveren met de Birdy Golf App of voor een stap voor stap foto-demo op onze starttijd pagina. Ben je benieuwd welke golfbanen in de Birdy Golf App een live verbinding hebben met Birdy? Kijk dan op onze golfbanen pagina voor een overzicht.

Hoe kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Voor het wijzigen of annuleren van een starttijd moet je contact opnemen met de golfbaan waar je de starttijd hebt gereserveerd. Als je bij jouw reservering in de Birdy Golf App op wijzigen of annuleren klikt, krijg je automatisch het telefoonnummer en emailadres van de golfbaan te zien. Zo hoef je deze niet zelf op te zoeken.

*Birdy is niet verantwoordelijk voor wijzigingen of annuleringen van een gemaakte reservering via de Birdy Golf App, alsmede een eventuele No-Show policy van de golfbaan.

Waarom moet ik een profiel aanmaken?

De baan ontvangt van iedere reservering net als jij, een email met de bevestiging van de reservering met alle relevante gegevens. Zorg er dus voor dat jouw profiel in de Birdy Golf App zo compleet mogelijk is. Voor een reservering bij de golfbaan hebben we uiteraard je naam en vaak je NGF nummer of handicap nodig. Je telefoonnummer kan worden opgevraagd door de golfbaan zodat ze jouw kunnen bereiken voor het geval er bijvoorbeeld een wijziging is. Tenslotte willen wij je graag een reserveringsbevestiging sturen naar jouw emailadres. That's it! Gelukkig hoef je dit profiel maar één keer in te stellen, ook als je op meerdere golfbanen gaat golfen.

Ik heb een lidmaatschap of vorm van korting op de golfbaan waar ik wil reserveren, kan dat wel?

Dat kan uiteraard. Je kunt in de app een opmerking plaatsen die mee wordt verstuurd met je reservering. Zo is de golfbaan op de hoogte. De Birdy Golf App is er echt voor iedereen.

Hoe kan ik filteren op mijn locatie instellen?

In de Birdy Golf App kun je alleen filteren op je huidige locatie als je de app toestemming hebt gegeven tot jouw locatie. Dit kun je wijzigen bij de instellingen op je smartphone. Ga via je instellingen naar Birdy en zet daar de toegang tot locatie aan.

Wat is er met de naam Golfy gebeurd?

In maart 2015 hebben wij de naam veranderd van Golfy naar Birdy. We kunnen daar een lang verhaal over houden, maar dat doen we niet. Deze naam past kortweg beter bij onze internationale ambities.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een bericht!